Mire figyelj új weboldal készítésekor

Mire figyelj új weboldal készítésekor

Ha te is kezdő vállalkozó vagy, ez a cikk neked készült!  Egy saját vállalkozás számos előnnyel jár: mi osztjuk be az időnket és úgy vezetjük üzletünket, ahogy mi szeretnénk. Azonban kezdő vállalkozóként sok mindenre oda kell figyelnünk, például kellő gondossággal érdemes új weboldal fejlesztésébe kezdenünk.

Az elsődleges célunk, hogy segítséget, kézzelfogható információt nyújtsunk azoknak, akik mostanában szeretnének saját weboldalt, weboldalkészítésen gondolkoznak vagy nemrég készült el honlapjuk, de nem elégedettek vele.

Hasznos tippek új weboldal tulajdonosoknak

Manapság az emberek rengeteg időt töltenek el az interneten. Ebben az is szerepet játszik, hogy az internetet böngészve bármilyen kérdésünk, gondunk van, egyből találunk rá választ, megoldást. Természetesen, ha bármilyen termék vagy szolgáltatás iránt érdeklődünk, akkor is egyből az internetet használjuk, hogy megtaláljuk a megfelelő üzletet vagy szolgáltatót.

Így magától értetődik, hogy ha sikeres vállalkozást szeretnénk, elengedhetetlen az erős online jelenlét, ami egy saját weboldal elkészítésével kezdődik. 

Néhány tipp kezdőként ilyenkor igen hasznos tud lenni, főleg ha valaki nem jártas ezen a területen. 

A következő néhány tanács betartásával weboldalunk garantáltan jobb helyezésről fog indulni a Google keresőmotorjában, mint más frissen elkészült  konkurens oldal. 

8 tipp, mely segít, hogy jobb weboldalad legyen

Megfelelő domain név választás

Mint ahogy a vállalkozás nevének választásnál, úgy a domain választáshoz is idő és türelem kell. Mindenképpen érdemes rövid és könnyen megjegyezhető nevet választanod 

Egy megfelelő domain névre könnyebben emlékeznek az emberek, ezáltal pedig új lehetséges ügyfeleket lehet szerezni. Fontos, ha már a kiszemelt név foglalt, akkor inkább keressünk másikat, ne ragozzuk az adott nevet. 

Egyértelmű célok felállítása

Mint egy jó üzleti terv esetében, úgy a weboldallal kapcsolatban is érdemes megfogalmaznod az elvárásaidat illetve céljaidat. 

Folyamatosan mérlegeld a lehetőségeket, válaszd a számodra legelőnyösebbet. 

Termék videók növelik az érdeklődést

Egy weboldal célja, hogy megfogja a látogatók figyelmét és valamilyen cselekvésre ösztönözzön, ilyen lehet a feliratkozás, vásárlás, rendelés stb. 

Az utóbbi időben egyre több média tartalom veszi körül az embereket ezért egyre nehezebb megfogni a látogatók figyelmét. Ebből kifolyólag ajánlott a weboldalra kitenned egy animációt vagy rövid videót, hiszen a mozgókép sokkal erőteljesebben fogja felkelteni az emberek érdeklődését mit néhány szokványos kép vagy táblázat. 

Egyedi érték

Minden vállalkozónál eljön az a pont, ahol fel kell tennie azt a kérdést, hogy miben jobb mint a versenytársai.

Fontos tudni, hogy milyen előnyei lesznek az ügyfélnek, ha minket választanak, mi az amivel többet, jobbat tudunk biztosítani mint a konkurencia. 

Természetesen ezt egy weboldal esetében elengedhetetlen megfelelően kommunikálni. Mindenképpen ajánlott nem tulajdonságokat felsorolni például egy adott terméknél, hanem előnyöket, mivel az sokkal jobban meg tudja szólítani az embereket. 

Ingyenes ajánlatok

A weboldalkészítés elsődleges célja, hogy minél több emberhez eljusson az általunk kínált termék vagy szolgáltatás. Minél nagyobb az oldal látogatottsága, annál több lesz a tényleges haszon is.

Egyik lehetőség arra, hogy kezdő vállalkozóként látogatókat csábítsunk weboldalunkra az, ha ingyenes vagy akciós termékeket/szolgáltatásokat kínálunk.

Ingyenes termék és/vagy szolgáltatás felkínálása, megfelelő idő és pénzbefektetéssel biztosan növelni fogja az oldal látogatottságát, így pedig a bevételünket is.

Kevesebb kérdés

Mindig a legnehezebb feladat a látogatót rávenni valamilyen cselekvésre. Például egy hosszú kérdőív sok kérdéssel nem a megfelelő megközelítés, mivel az emberek nem szeretik az ilyen fajta megközelítést. 

A legtöbb látogató egyszerűen nem szeret hosszú válaszokat fogalmazni vagy megadni, amíg nincs bizalommal az oldal és/vagy tulajdonos iránt.

Célravezetőbb megoldás, ha megpróbálunk kevesebb, lehetőség szerint eldöntendő vagy feleletválasztós kérdéseket feltenni. 

Könnyű használat

Az egyik legfontosabb szempont a weboldalak esetében, hogy könnyű legyen őket használni. Például egyértelmű legyen a menü szerkezete, azonnal megtalálja bármilyen látogató azt, amit keres. 

További előny, hogy egy jól használható oldalt a keresőmotorok is jobbnak ítélnek, ez pedig SEO (Search Engine Optimization –  keresőoptimalizálás) szempontok miatt elengedhetetlen.

Gyors töltési idő

Talán egy weboldal legfontosabb követelménye, hogy a mellett hogy megfogja a potenciális ügyfelek figyelmét, gyorsan töltsön be. Ennek oka, hogy az emberek nem akarnak várni. Ha valami nem tölt be elég hamar, akkor könnyen tovább mennek más hasonló tartalmú oldalra. 

Továbbá szintén SEO szempontból elengedhetetlen a megfelelően optimalizált oldal. Ez persze más és mást jelenthet különböző nagyságú oldalak ideális betöltésénél. Itt is, jó kiindulás lehet a konkurencia vizsgálata.

Gyakorlatba ültetés

Ideje nekifogni a weboldalkészítésnek! 

A fentebb felsorolt néhány szempont igazán hasznos lehet számunkra akkor is, ha magunknak készítjük el oldalunkat vagy akkor, ha felkérünk egy honlapkészítésre szakosodott vállalkozást. 

Mindenképpen bizonyosodjunk arról, hogy kétszer is ellenőriztük az egyes stílus elemeket oldalunkon. Továbbá fektessünk hangsúlyt a mobilos tesztelésre is, mivel ma már az emberek többsége okostelefonról szokott internetezni.

Ha érdekel az eredeti cikk, itt megtalálod.