Weboldal felújítás Ilyenkor fogj bele

Weboldal felújítás: Ilyenkor fogj bele!

Mivel az internet a fő hirdetési felület napjainkban, így az online jelenlét nélkülözhetetlen. Így jóformán már minden vállalkozásnak van weboldala. A weboldal azonban idővel elévül, nem felel meg az aktuális elvárásoknak.

A mai cikkünkben megnézzük, hogy egy vállalkozásnak mikor érdemes weboldal felújításba kezdenie. 

A blogon már korábban írtam egy cikket arról, hogyan lehet tesztelni a weboldal mobilbarát-e vagy sem. 

Azonban vannak olyan oldalak, amik egyszerűen módosításra szorulnak. Ennek oka lehet, hogy régi típusú a weboldal, nem mobilbarát, nem kelti fel eléggé a figyelmet. Fontos szempont, hogy nem elég a látogatót az oldalra vinni, hanem fent is kell tartani a figyelmet. 

A weboldal felújítás egy összetett, többlépcsős folyamat. Mindenképpen érdemes megvizsgálni, hogy milyen részei működnek jól az oldalnak, illetve mit kéne átdolgozni vagy végső esetben új vagy más tartalmi részre cserélni. 

A weboldal felújítás akár egy új honlap készítésének idejével és költségével is felérhet!

mobilbarát, responsive weboldalkészítés
mobilbarát, responsive weboldalkészítés

Mikor fogjunk bele weboldal felújításba? 

Mivel a felújítási munka költséges és hosszú folyamat is lehet, ezért érdemes átgondolni, hogy mikor változtassunk az oldal szerkezetén, mely elemeket szeretnénk meghagyni vagy épp lecserélni. Továbbá mi az, amit a látogatók várnak az oldaltól és vajon azt kapják-e.

A legfontosabb indokok:

  • Lassú betöltés
  • Látogatók gyorsan elhagyják az oldalt
  • Elavult megjelenés, nem mobilbarát, reszponzív kinézet
  • Szolgáltatási körök változása

Mit foglal magába a weboldal felújítás?

 A weboldal felújítás magába foglalhatja a teljes oldal átdolgozását, vagy akár csak 1-1 blokk lecserélését. Ezért érdemes mindig átgondolni a felújítás előtt, hogy pontosan mit szeretnénk elérni az oldallal, mit csináljon vagy mit kapjon az oldalra látogató, amikor megnézi később az átalakított oldalunkat. 

Felújítás vs SEO, keresőoptimalizálás

Kevés szó esik róla, de nagyon fontos megemlíteni, hogy a weboldal felújítása az pozícióvesztés jelenthet a keresőoptimalizálásban. Természetesen ennek az ellenkezője is igaz lehet, hogy bizonyos kulcsszavakra nem hátrébb, hanem előrébb kerül az oldalunk. 

Mindenképp érdemes tudatosan cserélgetni az egyes tartalmi elemeket másra, mert az határozza meg a későbbi pozícióváltozást az egyes kulcsszavakra. 

Például a meta leírás és cím cseréjével a legkönnyebben előre kerülhetünk egy kulcsszóra, de emelett egy másikra viszont visszább eshetünk. Ha Te is weboldal felújításon gondolkozol a fenti indokok vagy egyéb cél miatt, akkor látogass el a szolgáltatásaim oldalra, ahol a célodnak megfelelő szolgáltatást biztosan megtalálod.