Esk√ľvŇĎ webdesign - bemutat√≥ design - k√©sz√≠tette PDIGITALFOX, Ny√≠ri P√©ter

ūüĎÄ Mi az a l√°tv√°nyterv?

A l√°tv√°nyterv bemutatja hogyan fog kin√©zni egy m√©g el nem k√©sz√ľlt program, applik√°ci√≥, weboldal. A sz√∂veges tervek le√≠r√°sa mellett elengedhetetlen a k√∂nnyebb eladhat√≥s√°g √©rdek√©ben l√°tv√°nytervet k√©sz√≠teni.

Miért érdemes látványtervet készíteni?

Egy l√°tv√°nyterv sokat el√°rul a program k√©sŇĎbbi mŇĪk√∂d√©s√©rŇĎl: szeml√©lteti a megrendelŇĎ sz√°m√°ra, hogy pontosan mit is fog kapni a p√©nz√©√©rt cser√©be.

Egy megfelelŇĎen elk√©sz√≠tett l√°tv√°nyterv seg√≠ts√©g√©vel a m√©g meg nem √≠rt rendszer megn√©zhetŇĎ, r√©szben kipr√≥b√°lhat√≥, tesztelhetŇĎ. √ćgy m√°r a tervez√©si szakaszban elŇĎj√∂nnek egyes logikai/kin√©zeti probl√©m√°k.

Egy l√°tv√°nyterven sokkal egyszerŇĪbb √©s k√∂lts√©ghat√©konyabb a k√©rt v√°ltoztat√°sok elv√©gz√©se mint egy m√°r elk√©sz√ľlt program eset√©ben, √≠gy √∂sszess√©g√©ben jelentŇĎs √∂sszeget sp√≥rolhat a megrendelŇĎ.

Mire figyelj√ľnk l√°tv√°nyterv rendel√©sekor?

L√°tv√°nyterv rendel√©sekor a k√∂vetkezŇĎkre figyelj√ľnk:

  • N√©zz√ľk meg a k√©sz√≠tŇĎ referenci√°it, csak akkor v√°lasszuk, ha a st√≠lusa a mi √≠zl√©s√ľnknek megfelel.
  • Legyenek kiforrt elk√©pzel√©seink, k√ľl√∂nben a folyamatos v√°ltoztat√°s k√∂lts√©ges lehet.
  • Figyelj√ľnk a hat√°ridŇĎkre! Mindig a k√©rt idŇĎn bel√ľl v√°laszoljunk a k√©sz√≠tŇĎnek, valamint ne k√©ss√ľnk a sz√ľks√©ges anyagok elk√ľld√©s√©vel!
  • Milyen k√©pek ker√ľlnek majd a l√°tv√°nytervbe? Ha saj√°t, akkor nincs semmilyen jogi k√©rd√©s.  Ha viszont 3. f√©ltŇĎl sz√°rmaz√≥ k√©peket szeretn√©nk felhaszn√°lni, √ļgy √ľgyelj√ľnk arra, hogy vagy szabadon felhaszn√°lhat√≥, vagy a licensszel rendelkezŇĎ k√©pek √©s ikonok ker√ľljenek felhaszn√°l√°sra. Amennyiben a k√©sz√≠tŇĎ keres k√©peket, √ļgy minden esetben k√©rj√ľk el a f√°jlok forr√°s√°t.
  • K√©rj√ľnk hat√°ridŇĎt a k√©sz√≠tŇĎtŇĎl
  • A szerzŇĎd√©sben mindenk√©pp szerepeljen ingyenes ut√≥lagos m√≥dos√≠t√°s v√°llal√°sa, mert k√∂nnyen elŇĎfordulhat, hogy egyes elemek, megval√≥s√≠t√°sok nek√ľnk nem tetszenek.
  • Ha m√°r l√°tv√°nytervet rendel√ľnk, √ļgy azt t√∂bb kijelzŇĎ felbont√°sra rendelj√ľk meg, ne csak egyre.
  • Rendel√©s elŇĎtt k√©rj√ľk meg a k√©sz√≠tŇĎt, hogy az egyes verzi√≥kat is mutassa meg nek√ľnk, ezzel elker√ľlve azt, hogy csak a v√©gsŇĎ verzi√≥ban der√ľl ki, hogy valamit m√°sk√©pp gondoltunk.

Mihez lehet látványtervet készíteni?

Szinte b√°rmihez. A l√°tv√°nyterv l√©nyege, hogy a k√©sŇĎbbi kin√©zetet hat√°rozza meg,ebbŇĎl k√∂vetkezik, hogy minden weboldalhoz, applik√°ci√≥hoz, programhoz lehet √©s √©rdemes is k√©sz√≠teni.

Milyen színeket érdemes használni?

Rendel√©skor √©rdemes megadni egy sz√≠n√°rnyalatot, sz√≠nsk√°l√°t, amire a k√©rt diz√°jn √©p√ľlj√∂n.A j√≥ sz√≠nv√°laszt√°s, harmoniz√°l a tartalmi elemekkel √©s a sz√∂vegr√©szek megfelelŇĎen olvashat√≥ak, valamint a c√≠msorok, felh√≠v√°s sz√∂vegek kitŇĪnnek a t√∂bbi k√∂z√ľl.

Hogyan válassz stílust?

Az esetek t√∂bbs√©g√©ben a t√©ma m√°r megad egy ir√°nyt, amire k√©sŇĎbb ki lehet alak√≠tani a l√°tv√°nyterv st√≠lus√°t.

Ha nem lenne √∂tlet√ľnk, akkor m√©g mindig √©rdemes ell√°togatni a konkurenci√°hoz, hogy ŇĎk mit haszn√°lnak.

√Ėsszegz√©s

Egy l√°tv√°nyterv k√©sz√≠t√©se egyszerŇĪnek tŇĪnhet, de nem az. A megfelelŇĎen elk√©sz√≠tett kin√©zethez rengeteg munka sz√ľks√©geltetik. Az aktu√°lis trendek ismeret√©ben megsz√°ml√°lhatatlan sok verzi√≥n kereszt√ľl vezet az √ļt mire az eljut a megrendelŇĎh√∂z.

Ez√©rt is fontos mind a megrendelŇĎ √©s a k√©sz√≠tŇĎ k√∂z√∂tti kommunik√°ci√≥, amely elengedhetetlen a megfelelŇĎ minŇĎs√©gŇĪ, mindk√©t f√©lnek tetszŇĎ munka elk√©sz√≠t√©s√©hez.

Szeretn√©l egy weboldalt, vagy a r√©git terveztettn√©d √ļjra? Mi seg√≠t√ľnk! L√°togass el egyedi l√°tv√°nyterv k√©sz√≠t√©se oldalunkra, n√©zd meg l√°tv√°nyterveinket √©s ha elnyert√©k tetsz√©sedet, akkor vedd fel vel√ľnk a kapcsolatot!

Legutóbbi bejegyzések