Kulcsszókutatás, ahogy a profik csinálják

Kulcssz√≥kutat√°s, ahogy a profik csin√°lj√°k, avagy hogyan tal√°lj megfelelŇĎ kulcsszavakat?

Az online marketing legfontosabb l√©p√©se a kulcssz√≥kutat√°s. A megfelelŇĎ kulcssz√≥ kiv√°laszt√°s√°val, olyan organikus forgalmat kaphatunk oldalunkhoz, hogy azt m√°r szinte hirdetni sem lesz sz√ľks√©ges.Sajnos magyarul m√©g nagyon kev√©s inform√°ci√≥ √©rhetŇĎ el a t√©m√°ban, illetve jelentŇĎs k√ľl√∂nbs√©gek vannak az angol √©s magyar kulcsszavak k√∂z√∂tt.

Kulcssz√≥kutat√°s fŇĎbb l√©p√©sei:

A k√∂vetkezŇĎkben megn√©zz√ľk a kulcssz√≥kutat√°s fŇĎbb l√©p√©seit. Ezeket k√∂vetve, garant√°ltan b√°rki megtal√°lja a sz√°m√°ra megfelelŇĎ kifejez√©seket.

1.√ćrjuk √∂ssze √∂tleteinket!

ElsŇĎ √©s legfontosabb l√©p√©s, hogy √≠rjunk list√°t az √°ltalunk elk√©pzelt kifejez√©sekrŇĎl. Ez elsŇĎnek neh√©znek tŇĪnhet, de arr√≥l van sz√≥, hogy amirŇĎl asszoci√°lni tudunk a k√≠v√°nt t√©m√°ra vagy ami a weboldalunk t√©m√°j√°val √∂sszef√ľgg, azokat a szavakat, kifejez√©seket gyŇĪtj√ľk list√°nkra.

2.Használjunk eszközöket a kulcsszavak sorba állításához

Rengeteg eszk√∂z el√©rhetŇĎ a megfelelŇĎ kulcssz√≥ kutat√°shoz, √©rt√©kel√©shez. Az √°ltalam ismert √©s haszn√°ltak k√∂z√ľl hozok p√°r p√©ld√°t, amikkel n√∂velhetj√ľk a sikeres v√°laszt√°s es√©ly√©t. N√©zz√ľk is a list√°t:

a)google keresés autocomplete

Az emberek nem is gondoln√°k, de a google lehet a bar√°tunk is. M√°r csak ha a keresŇĎbe be√≠rjuk a tŇĎszavakat, akkor r√∂gt√∂n kidobja a legt√∂bbet haszn√°lt p√°ros√≠t√°sokat.

b)google search console

Akinek van holnapja az ismeri, akinek nincs az viszont meg fogja ismerni. Ez az egyik leghasznosabb weboldal ki√©rt√©kelŇĎ eszk√∂z. Ha pedig van m√°r oldalunk, akkor mi√©rt ne haszn√°ln√°nk fel az √°ltala el√©rhetŇĎ inform√°ci√≥kat.

c)google trends

A google egyik statisztikai oldala, mely sz√©leskk√∂rŇĪen el√©rhetŇĎ. Igen hasznos az elŇĎzetes tervez√©sben, viszont tapasztalatok azt mutatj√°k, hogy nem szabad csak erre t√°maszkodni. Kiindul√°snak, elŇĎzetes felm√©r√©snek t√∂k√©letes, de d√∂nt√©s√ľnket tov√°bbi lehetŇĎs√©gek megn√©z√©se ut√°n √©rdemes meghoznunk.Link

d)google ads

Vajon mi adhatna pontosabb seg√≠ts√©get, mintha eleve azzal a¬†platformmal k√©sz√≠tj√ľk ki√©rt√©kel√©s√ľnk, mint amivel k√©sŇĎbb hirdetni fogunk? Tal√°n az egyik leghasznosabb szoftver, aminek az eredm√©nyeire mindenk√©pp √©rdemes figyelmet ford√≠tani.Link

e)keywordtool.io

A keywordtool.io egy igen j√≥, hasznos oldal. Haszn√°lat√°val seg√≠ts√©get kaphatunk a megfelelŇĎ sz√≥kapcsolat kiv√°laszt√°s√°hoz. H√°tr√°nya, hogy a regisztr√°ci√≥ n√©lk√ľli ingyenes haszn√°latkor nem l√°tjuk az egyes kulcsszavak t√©nyleges eredm√©ny√©t, puszt√°n az √©rt√©kel√©sekbŇĎl kialakult sorrendj√ľket. EbbŇĎl az√©rt m√°r le lehet szŇĪrni, hogy pontosan milyen kifejez√©sekkel √©rdemes tov√°bbiakban foglalkoznunk.Link

f)Ubersuggest – neilpatel.com/ubersuggest/

Az Ubersuggest alapjaiban hasonl√≠t az elŇĎbb eml√≠tett keywordtool.io-hoz, viiszont ann√°l j√≥val¬†t√∂bb inform√°ci√≥t biztos√≠t sz√°munkra ingyenesen, p√©ld√°ul: mennyire n√©pszerŇĪ, mennyien keresnek r√°, valamint a google hirdet√©sekn√©l mennyit k√©ne fizetni stb. Tov√°bb√° facebook p√©ld√°kat is hoz amelyekn√©l a linkek sz√°m√°t is mutatja. Mindenk√©ppen ez az egyik legerŇĎsebb kulcssz√≥keresŇĎ, haszn√°lata kifejezetten aj√°nlott.Link

3.Rendezz√ľk sorrendbe kulcsszavainkat!

Az elŇĎzŇĎ pontban felsorolt eszk√∂z√∂k seg√≠ts√©g√©vel sok hasznos inform√°ci√≥t megtudhattunk kulcsszavainkr√≥l. Itt az ideje rendezni a s√ļlyozott inform√°ci√≥k alapj√°n ŇĎket! Fontos d√∂nt√©s, hogy fontosabb-e a kisebb konkurencia, vagy a nagyobb √©rdeklŇĎd√©s a c√©l.

4.Azonosítsuk a keresés mögötti szándékot

A megfelelŇĎ kulcssz√≥ kiv√°laszt√°sa egy√°ltal√°n nem jelent sikert. Minden versenyben l√©vŇĎ kifejez√©sn√©l, ami a list√°nkon van, azonos√≠tanunk kell a keres√©s m√∂g√∂tti sz√°nd√©kot. M√°sk√©pp fogalmazva, mi√©rt is √≠rta be az a keresŇĎbe a potenci√°lis l√°togat√≥, √ľgyf√©l, v√°s√°rl√≥? V√°s√°rolni akar, inform√°ci√≥t megtudni, √©rdeklŇĎdik valami ir√°nt? Min√©l pontosabban meg√©rtj√ľk, ann√°l eredm√©nyesebb weboldalt tudunk az adott kulcssz√≥ra √©p√≠teni, mely ezek ut√°n k√∂nnyebben alak√≠tja √°t az oldalra √©rkezŇĎket, ak√°r v√°s√°rl√≥v√°, ak√°r visszat√©rŇĎ l√°togat√≥v√°.

5.Mit v√°r a keresŇĎmotor az adott kulcssz√≥ra

A t√©nyleges v√°laszt√°s elŇĎtt √©rdemes r√°keresni a legjobbnak tŇĪnŇĎ kifejez√©sekre, √©s megn√©zni mit adnak ki a keresŇĎk. Ez az√©rt fontos, mivel ennek seg√≠ts√©g√©vel tudjuk eld√∂nteni, hogy az adott keresŇĎ milyen t√≠pus√ļ, szerkezetŇĪ oldalakat prefer√°l az adott kulcsszavakra. EbbŇĎl pedig l√°that√≥v√° v√°lik sz√°munkra, melyek azok a kulcsszavak amik egyeznek az √°ltalunk elk√©pzelt, vagy ak√°r m√°r l√©tezŇĎ oldal t√©m√°j√°val, tartalm√°val, tulajdons√°gaivel √©s melyek amik nem.

6.T√∂r√∂lj√ľk a nem haszn√°lhat√≥akat

A legfontosabb l√©p√©s: ami nem haszn√°lhat√≥ azt t√∂r√∂lj√ľk. Ne ijedj√ľnk meg, ha a hossz√ļnak tŇĪnŇĎ lista leegyszerŇĪs√∂dik vagy √©pp szinte null√°ra cs√∂kken. Azzal, ha bent hagyn√°nk olyan kifejez√©seket, amikn√©l az fent felsorolt m√≥dszerek seg√≠ts√©g√©vel egy√©rtelmŇĪv√© v√°lt, hogy nem ide√°lis a sz√°munkra, azok csak hossz√ļ t√°von rontj√°k √ľzlet√ľnket, valamit elveszik a lehetŇĎs√©get a jobb megold√°s megtal√°l√°s√°t√≥l.

√Ėsszegz√©s

A kulcssz√≥ kiv√°laszt√°s k√∂zel sem egyszerŇĪ feladat. Sok ut√°naj√°r√°st, alapos √°tgondol√°st ig√©nyel, a megfelelŇĎ kifejez√©s megtal√°l√°sa. Tartsuk √©szben, hogy a megfelelŇĎ kulcssz√≥ kiv√°laszt√°sa √∂nmag√°ban nem jelent semmit! Csak egy kulcssz√≥, megfelelŇĎ haszn√°lat n√©lk√ľl, m√©g nem fogja term√©k√ľnket eladni. Ez puszt√°n az elsŇĎ l√©p√©s, ami sz√ľks√©ges de nem el√©gs√©ges az online marketing vil√°g√°ban. Ha tov√°bbi k√©rd√©sed van, k√©rj ingyenes konzult√°ci√≥t az al√°bbi linken.

Legutóbbi bejegyzések