Mi az az √©lŇĎ chat?

Mi az az √©lŇĎ chat?

Mai cikkben bemutatom, mi is az az elŇĎ chat. Megn√©zz√ľk, hogy mikor √©rdemes weboldalba √©p√≠teni √©s haszn√°lni, illetve p√©ld√°t is fogok r√° hozni.

Mi is az az √©lŇĎ chat?

R√∂viden, nagyon hasonl√≥ egy facebook √ľzenethez.¬†Az oldal l√°togat√≥ja kap egy anonim azonos√≠t√≥t a rendszertŇĎl, amit lement a saj√°t b√∂ng√©szŇĎje¬†s√ľtijei k√∂z√©. Innen fogja tudni a chat programunk, hogy a l√°togat√≥ most elŇĎsz√∂r j√°r az oldalunkon, vagy esetleg m√°r m√°skor is felkereste azt. A legt√∂bb program eset√©ben, mielŇĎtt v√°laszolni szeretne az √ľgyf√©lszolg√°latos a feltett k√©rd√©sre, elŇĎsz√∂r csatlakoznia kell a l√°togat√≥ √°ltal ind√≠tott besz√©lget√©shez.

Mikor és hogy érdemes használni?

Haszn√°lata f√ľgghet a v√°lasztott programt√≥l, de √°ltal√°noss√°gban elmondhat√≥, hogy egyszerŇĪ. A k√ľl√∂nb√∂zŇĎ be√°ll√≠t√°sok j√≥l √©rthetŇĎek √©s √°ltal√°ban teljesk√∂rŇĪek. Azonban szinte mindegyik ilyen program admin fel√ľlete erŇĎsen nyelvf√ľggŇĎ, a be√°ll√≠t√°sok angolul szerepelnek, annak ellen√©re, hogy a v√©geredm√©nyk√©nt felugr√≥ ablak sz√∂vegez√©s√©t be lehet √°ll√≠tani magyarra. √Črdemes olyan √©lŇĎ chat programot v√°lasztani, amihez k√©sz√≠tettek mobilos applik√°ci√≥t is.Ez az√©rt fontos, mert ma m√°r mindenkinek okostelefonja van √©s am√≠g sz√°m√≠t√≥g√©pen b√∂ng√©szŇĎben v√©letlen bez√°rjuk azt a f√ľlet, ahol megkapn√°nk a bej√∂vŇĎ √ľzenetet, addig a telefon biztosan pittyegni fog. WordPress eset√©ben, a telep√≠t√©s igen egyszerŇĪ, √°ltal√°ban el√©g a hozz√° tartoz√≥ plugint felrakni. Sima weboldal eset√©n a chat program be√°ll√≠t√°sai k√∂z√∂tt tal√°lunk egy p√°r soros forr√°sk√≥dot, amit az oldalunkba kell beilleszten√ľnk. Ez egy javascriptes forr√°sk√≥d szokott lenni, amit lehetŇĎleg m√°r az oldalunkon fut√≥ t√∂bbi JS k√≥dhoz illessz√ľnk. Akkor √©rdemes az oldalunkba √©p√≠teni ilyen √©lŇĎ chat programot, ha haszn√°lni is fogjuk! Ez az√©rt fontos, mivel igaz√°n j√≥l mutat, ha van ilyen az oldalon, viszont hossz√ļt√°von ink√°bb negat√≠v hat√°sa van a l√°togat√≥kra n√©zve, ha mindig kikapcsoljuk.

Milyen √©lŇĎ chat programot aj√°nlok?

A piacon rengeteg f√©le √©s t√≠pus√ļ √©lŇĎ chat program van. Ezek t√∂bbs√©ge kifog√°stalanul elv√©gzi a feladat√°t. √Čn a saj√°t oldalamhoz a Smartsupp -ot v√°lasztottam. Ennek okai:
  • Ingyenes az alapverzi√≥, ami kissebb v√°llalkoz√°sok eset√©n bŇĎven el√©g
  • A be√°ll√≠t√°sai egyszerŇĪek, egy√©rtelmŇĪek √©s teljesk√∂rŇĪek
  • K√∂nnyen lehet automatikus √ľzenetet hozz√°adni
  • T√∂bb √ľgyn√∂k√∂t is lehet egy c√©ges profilhoz kapcsolni
  • K√∂nnyŇĪ az oldalba √©p√≠t√©se, ak√°r WordPress, ak√°r egyedi oldal eset√©n
  • Vide√≥ felv√©telt is k√©sz√≠t, amit bekapcsolva visszan√©zhetj√ľk, hogy az oldalra l√°togat√≥k mit csin√°ltak. (Beviteli mezŇĎk tartalm√°t term√©szetesen nem veszi fel.)
  • Van hozz√° mobilos alkalmaz√°s

√Ėsszegz√©s:

Az √©lŇĎ chat egy nagy erŇĎss√©ge lehet az oldalaknak, ha megfelelŇĎen haszn√°ljuk. Siker√ľlt felkeltenem √©rdeklŇĎd√©sed, te is szeretn√©l √©lŇĎ chatat oldaladon? Akkor vedd fel vel√ľnk a kapcsolatot, k√©rj √°raj√°nlatot, vagy ingyenes konzult√°ci√≥t!

Legutóbbi bejegyzések