Hozzászólások engedélyezése WordPress blogon

Miért jó engedélyezni a hozzászólásokat a wordpress blogon?

A hozzászólások fontos részét képezik a blogoknak. Lehetőséget biztosítanak az olvasó véleményének a kifejezésére, valamint a hasonló érdeklődésű emberek meg tudják vitatni az adott témát. Az író feltehet kérdéseket, vitát indíthat el vagy más módon ösztönzi az olvasóit a hozzászólásra.Néhány esetben, már a social média is integrálva van az oldalba, amivel természetesen még több olvasót fog magához vonzani a weboldal, továbbá ez által nagyobb ismertségre fog szert tenni. Hosszú távon ez egy önmagát gerjesztő folyamat. Szóval mik is az okai annak, hogy a legtöbb blog tárt kapukkal várja az olvasó kommentjeit?

Mik a legfőbb okok a hozzászólások mellett?

InterakciĂł

Mindenkinek fel kell tennie a kérdést, Hogy kinek szeretne blogolni? Saját magának vagy az olvasóközönségének? Természetesen, aki saját magának annak nincs értelme bekapcsolni a hozzászólásokat. Ellenben, aki a közönség számára készít bejegyzéseket, annak szüksége lesz erre az eszközre, hogy kapcsolatot tudjon teremteni maga és a közönség között. Sok esetben a hozzászólásoknál elindult vitákhoz, maga az ííró is csatlakozik, megválaszolja a kérdéseket, esetleg további tartalmat oszt meg az olvasóival. Ezekkel peddig nagyobb bizalmat épít ki, mely hosszú távon az oldal nézettségének a növekedéséhez fog vezetni.

Visszajelzések

Sokan nem szeretik a kritikákat, pedig azok nagyon fontosak. Nélkülük nem lehet tovább fejlődni. A hozzászólások egy remek lehetőséget biztosít az olvasó számára, hogy neki mi tetszett és mi nem. Esetleg is elindulhat az olvasó és író között. Rutinosabb írók, már meg is kérik az olvasót, hogy írja le neki pontosan mi tetszik, mit szeretne legközelebb viszontlátni az oldalon. Az olvasók visszajelzéseiből rengeteget lehet tanuli és fejleszteni a blogon. Ez pedig elengedhetetlen a sikerhez vezető úton.

Tartalmi ötletek

Minden íróval előfordult már, hogy alkotói válságba került. Egyszerűen nem tudta miről kéne még írnija, mert úgy érzi ő már minden témáról írt. Persze ez egyáltalán nem igaz. Ilyenkor elég egy kósza ötlet gondolat, hogy új cikk születhessen. Ezt a gondolatot, ötletet pedig honnan lenne egyszerűbb mint az olvasóktól? Pusztán egy egyszerű kérdést kell feltenni, hogy miről szeretnének még olvasni? Melyik téma az olvasóközönséget inkább. Ezekből a visszajelzésekből, meg már rém egyszerű feladat összeállítani a további cikkek tartalmát, a jövőbeli fő csapásirányát a blognak.

SEO

Tudtad, hogy a felhasználók általi hozzászólások, növelhetik az oldal rangját a keresőmotorokban? A legtöbb esetben, ha a felhasználók gyakran említik a bejegyzés kulcsszavait a hozzászólásokban, akkor az az oldal magasabb besorolást kaphat. Ennek oka, hogy a Google tudja, hogy ha egy olvasó élveszte azt amit olvasott, akkor nagyobb eséllyel fog hozzászólni az adott bejegyzéshez. Viszont ezzel óvatosan kell bánni. Érdemes minden hozzászólást kézzel moderálni és csak a legmagasabb minőséget átengedni. Különben ez a hatás a visszájára is fordulhat.

Kommunikáció

Amikor valaki megnyitja a blogját a kommenteknek, akkor láthatja, hogy egyre több és több ember csatlakozik ugyan ahhoz a témához, ez pedig azt fogja eredményezni, hogy kialakul egy kommunikációs kör a blog körül, ami pedig hűséges olvasókat fog hozni. Másrészről a word egy blogmotor. A blogoláshoz pedig hozzátartoznak a hozzászólások.

Mik a hátrányai a hozzászólásoknál?

Spam

Amikor valaki megnyitja a blogját a hozzászólásoknak, akkor kétség kívül meg kell küzdenie a különböző spam tartalmakkal. Ez pedig nem minidig egyszerű feladat. Sajnos az olvasók többsége ma már spam bot és ezzel bizony számolni kell.

Moderáció

Elérhetőek már különböző moderációs rendszerek, de ezek sajnos egyike sem működik 100% -an. Ez pedig azt fogja eredményezni, hogy bizony a moderációval foglalkozni kell és ez pedig nem kevés idő.

Negatív hozzászólások

Sajnos, aki ma blogol, annak muszáj, hogy vastag legyen az arcán a bőr. Önmagukban a negatív hangvételű kommentekkel nincs semmilyen probléma, ha azok építő jellegű kritikák. Sajnos a mai internetes világban lehetőség van teljesen anonim módon hozzászólásokat, hagyni. Ez pedig teret enged a rosszindulatú hozzászólásoknak, amikkel az írónak, moderátornak meg kell küzdenie. Ezért ésszerű, ha néhány kisvállalkozás, kisebb oldal esetében egyszerűen letiltjuk a hozzászólási lehetőséget.

Összegzés

A hozzászólások bekapcsolása előnyére válhat az oldalnak, ha azok megfelelően vannak moderálva. Ez okozhatja az oldal nézettségének a növekedését amely a jobb helyezéshez vezt, de akár visszájára is üthet egy nem megfelelően moderált oldal esetében. Van valamilyen további kérdésed a hozzászólásokkal kapcsolatban? Esetleg tipped, mivel tudnám még bővíteni a listát? Kérlek írd meg kommentben!