Hozzászólások engedélyezése WordPress blogon

Miért jó engedélyezni a hozzászólásokat a wordpress blogon?

A hozz√°sz√≥l√°sok fontos r√©sz√©t k√©pezik a blogoknak. LehetŇĎs√©get biztos√≠tanak az olvas√≥ v√©lem√©ny√©nek a kifejez√©s√©re, valamint a hasonl√≥ √©rdeklŇĎd√©sŇĪ emberek meg tudj√°k vitatni az adott t√©m√°t. Az √≠r√≥ feltehet k√©rd√©seket, vit√°t ind√≠that el vagy m√°s m√≥don √∂szt√∂nzi az olvas√≥it a hozz√°sz√≥l√°sra.N√©h√°ny esetben, m√°r a social m√©dia is integr√°lva van az oldalba, amivel term√©szetesen m√©g t√∂bb olvas√≥t fog mag√°hoz vonzani a weboldal, tov√°bb√° ez √°ltal nagyobb ismerts√©gre fog szert tenni. Hossz√ļ t√°von ez egy √∂nmag√°t gerjesztŇĎ folyamat. Sz√≥val mik is az okai annak, hogy a legt√∂bb blog t√°rt kapukkal v√°rja az olvas√≥ kommentjeit?

Mik a legfŇĎbb okok a hozz√°sz√≥l√°sok mellett?

Interakció

Mindenkinek fel kell tennie a k√©rd√©st, Hogy kinek szeretne blogolni? Saj√°t mag√°nak vagy az olvas√≥k√∂z√∂ns√©g√©nek? Term√©szetesen, aki saj√°t mag√°nak annak nincs √©rtelme bekapcsolni a hozz√°sz√≥l√°sokat. Ellenben, aki a k√∂z√∂ns√©g sz√°m√°ra k√©sz√≠t bejegyz√©seket, annak sz√ľks√©ge lesz erre az eszk√∂zre, hogy kapcsolatot tudjon teremteni maga √©s a k√∂z√∂ns√©g k√∂z√∂tt. Sok esetben a hozz√°sz√≥l√°sokn√°l elindult vit√°khoz, maga az √≠√≠r√≥ is csatlakozik, megv√°laszolja a k√©rd√©seket, esetleg tov√°bbi tartalmat oszt meg az olvas√≥ival. Ezekkel peddig nagyobb bizalmat √©p√≠t ki, mely hossz√ļ t√°von az oldal n√©zetts√©g√©nek a n√∂veked√©s√©hez fog vezetni.

Visszajelzések

Sokan nem szeretik a kritik√°kat, pedig azok nagyon fontosak. N√©lk√ľl√ľk nem lehet tov√°bb fejlŇĎdni. A hozz√°sz√≥l√°sok egy remek lehetŇĎs√©get biztos√≠t az olvas√≥ sz√°m√°ra, hogy neki mi tetszett √©s mi nem. Esetleg is elindulhat az olvas√≥ √©s √≠r√≥ k√∂z√∂tt. Rutinosabb √≠r√≥k, m√°r meg is k√©rik az olvas√≥t, hogy √≠rja le neki pontosan mi tetszik, mit szeretne legk√∂zelebb viszontl√°tni az oldalon. Az olvas√≥k visszajelz√©seibŇĎl rengeteget lehet tanuli √©s fejleszteni a blogon. Ez pedig elengedhetetlen a sikerhez vezetŇĎ √ļton.

Tartalmi ötletek

Minden √≠r√≥val elŇĎfordult m√°r, hogy alkot√≥i v√°ls√°gba ker√ľlt. EgyszerŇĪen nem tudta mirŇĎl k√©ne m√©g √≠rnija, mert √ļgy √©rzi ŇĎ m√°r minden t√©m√°r√≥l √≠rt. Persze ez egy√°ltal√°n nem igaz. Ilyenkor el√©g egy k√≥sza √∂tlet gondolat, hogy √ļj cikk sz√ľlethessen. Ezt a gondolatot, √∂tletet pedig honnan lenne egyszerŇĪbb mint az olvas√≥kt√≥l? Puszt√°n egy egyszerŇĪ k√©rd√©st kell feltenni, hogy mirŇĎl szeretn√©nek m√©g olvasni? Melyik t√©ma az olvas√≥k√∂z√∂ns√©get ink√°bb. EzekbŇĎl a visszajelz√©sekbŇĎl, meg m√°r r√©m egyszerŇĪ feladat √∂ssze√°ll√≠tani a tov√°bbi cikkek tartalm√°t, a j√∂vŇĎbeli fŇĎ csap√°sir√°ny√°t a blognak.

SEO

Tudtad, hogy a felhaszn√°l√≥k √°ltali hozz√°sz√≥l√°sok, n√∂velhetik az oldal rangj√°t a keresŇĎmotorokban? A legt√∂bb esetben, ha a felhaszn√°l√≥k gyakran eml√≠tik a bejegyz√©s kulcsszavait a hozz√°sz√≥l√°sokban, akkor az az oldal magasabb besorol√°st kaphat. Ennek oka, hogy a Google tudja, hogy ha egy olvas√≥ √©lveszte azt amit olvasott, akkor nagyobb es√©llyel fog hozz√°sz√≥lni az adott bejegyz√©shez. Viszont ezzel √≥vatosan kell b√°nni. √Črdemes minden hozz√°sz√≥l√°st k√©zzel moder√°lni √©s csak a legmagasabb minŇĎs√©get √°tengedni. K√ľl√∂nben ez a hat√°s a vissz√°j√°ra is fordulhat.

Kommunikáció

Amikor valaki megnyitja a blogj√°t a kommenteknek, akkor l√°thatja, hogy egyre t√∂bb √©s t√∂bb ember csatlakozik ugyan ahhoz a t√©m√°hoz, ez pedig azt fogja eredm√©nyezni, hogy kialakul egy kommunik√°ci√≥s k√∂r a blog k√∂r√ľl, ami pedig hŇĪs√©ges olvas√≥kat fog hozni. M√°sr√©szrŇĎl a word egy blogmotor. A blogol√°shoz pedig hozz√°tartoznak a hozz√°sz√≥l√°sok.

Mik a hátrányai a hozzászólásoknál?

Spam

Amikor valaki megnyitja a blogj√°t a hozz√°sz√≥l√°soknak, akkor k√©ts√©g k√≠v√ľl meg kell k√ľzdenie a k√ľl√∂nb√∂zŇĎ spam tartalmakkal. Ez pedig nem minidig egyszerŇĪ feladat. Sajnos az olvas√≥k t√∂bbs√©ge ma m√°r spam bot √©s ezzel bizony sz√°molni kell.

Moderáció

El√©rhetŇĎek m√°r k√ľl√∂nb√∂zŇĎ moder√°ci√≥s rendszerek, de ezek sajnos egyike sem mŇĪk√∂dik 100% -an. Ez pedig azt fogja eredm√©nyezni, hogy bizony a moder√°ci√≥val foglalkozni kell √©s ez pedig nem kev√©s idŇĎ.

Negatív hozzászólások

Sajnos, aki ma blogol, annak musz√°j, hogy vastag legyen az arc√°n a bŇĎr. √Ėnmagukban a negat√≠v hangv√©telŇĪ kommentekkel nincs semmilyen probl√©ma, ha azok √©p√≠tŇĎ jellegŇĪ kritik√°k. Sajnos a mai internetes vil√°gban lehetŇĎs√©g van teljesen anonim m√≥don hozz√°sz√≥l√°sokat, hagyni. Ez pedig teret enged a rosszindulat√ļ hozz√°sz√≥l√°soknak, amikkel az √≠r√≥nak, moder√°tornak meg kell k√ľzdenie. Ez√©rt √©sszerŇĪ, ha n√©h√°ny kisv√°llalkoz√°s, kisebb oldal eset√©ben egyszerŇĪen letiltjuk a hozz√°sz√≥l√°si lehetŇĎs√©get.

√Ėsszegz√©s

A hozz√°sz√≥l√°sok bekapcsol√°sa elŇĎny√©re v√°lhat az oldalnak, ha azok megfelelŇĎen vannak moder√°lva. Ez okozhatja az oldal n√©zetts√©g√©nek a n√∂veked√©s√©t amely a jobb helyez√©shez vezt, de ak√°r vissz√°j√°ra is √ľthet egy nem megfelelŇĎen moder√°lt oldal eset√©ben. Van valamilyen tov√°bbi k√©rd√©sed a hozz√°sz√≥l√°sokkal kapcsolatban? Esetleg tipped, mivel tudn√°m m√©g bŇĎv√≠teni a list√°t? K√©rlek √≠rd meg kommentben!

Legutóbbi bejegyzések