Milyen előnyökhöz jut egy kisvállalkozás egy weboldallal

2021-ben ilyen előnyökhöz jut a vállalkozásod egy weboldallal

Napjainkban a digitális technológia és az internet meghatározza az életünket, ezért nem meglepő hogy az emberek a különböző szolgáltatásokra már az interneten keresnek elsősorban. Így egyre több kisvállalkozásnak van weboldala. 

Hitelesség

Egy weboldal hitelességet ad a vállalkozásnak, mivel rajta keresztül be lehet mutatni a vállalkozást, lehet kérni korábbi ügyfelektől ajánlást, illetve egy fajta virtuális névjegykártyaként is funkcionál.

A legfontosabb aloldalak közül a 

  • Kezdőlap azonosítja a vállalkozás
  • A Rólunk oldal bemutatja a céget
  • A Kapcsolat oldalon lehet felvenni a kapcsolatot, illetve lehet kérdezni

Akár már ez a néhány oldal is hitelesebbé teszi az egész vállalkozást a leendő ügyfelek számára. 

Fontos megjegyezni, hogy már 2015-ben is készült arról felmérés, hogy egy Facebook oldalnál sokkal hitelesebb egy saját weboldal. 

A weboldal továbbá azt is jelenti, hogy saját domén címe és tárhelye van a vállalkozásnak. Ez pedig céges e-mail címet is jelent, amit az előző felmérésben is már a válaszadók 65%-a sokkal hitelesebbnek tartott, mint egy sima gmail-es címet. 

Vállalkozás fejlesztése

A 2000-es évek elején egy weboldalt inkább tájékoztatásra használtak. Ezt követően a közösségi média térhódításával és az okos mobil eszközök széleskörű elterjedésével a weboldal vált az egyik legfontosabb eszközzé az üzleti életben. 

Egy weboldal lehetőséget biztosít kiemelni, a vállalkozás szakértelmét, ajánlásait és erősségeit. Továbbá a vállalkozás blogján keresztül folyamatosabb kapcsolatban lehet maradni a már meglévő ügyfelekkel, akikből akár újra ügyfelek lehetnek.  

Online jelenlét fokozása

Ma már hihetetlenül sok ember internetezik, pontosan több mint 4 milliárd ember van jelen naponta online.  Ez a szám pedig folyamatosan növekszik.

Ha egy kisvállalkozásnak van weboldala, akkor az egyértelműen növeli a bevételét. 

Természetesen elengedhetetlen, hogy egy weboldal mobilbarát legyen, hiszen a rengetegen interneteznek okostelefonról vagy tabletről.

Erős kapcsolat a piaccal

A kisvállalkozásoknak az jelenti az egyik legnagyobb kihívást, hogy még nem ismertek a piacon. Ahhoz pedig, hogy egy üzlet létrejöjjön elengedhetetlen a bizalom.

Ha már elkészült a weboldal, akkor az ügyfelek érdeklődésének fenntartására vagy a keresőoptimalizálás miatt érdemes blogot indítani.

  • Egy vállalkozás beindítása nem egy egyszerű feladat, ezért mindig igyekezzünk a szolgáltatásunkról véleményt kérni, hogy ez által képesek legyünk tökéletesíteni a vállalkozás munkafolyamatait. 
  • Mindig figyelni kell a piac változásaira. Minden vállalkozásnak pontosan igazodnia kell az ügyfelek igényeihez,mert csak akkor fog tudni új ügyfeleket szerezni.
  • Ügyfélszolgálat javítása. A vállalkozás indulását követően érdemes, ahol csak lehet automatizálni a folyamatokat.
  • Gyakran ismétlődő kérdések: minden vállalkozás esetében előfordulhatnak ismétlődő kérdések a szolgáltatásokkal kapcsolatban. Ezeket a kérdés-válasz párokat, érdemes az oldalra összegyűjtve kirakni, ezzel is időt spórolva mind az ügyfelek mind pedig a vállalkozás számára

Referenciák bemutatása

Ajánlott a már elkészült munkákat feltölteni a weboldalra, hogy a leendő ügyfelek is lássák az elvégzett munka minőségét.

Például ha egy vállalkozás belső építészettel foglalkozik, akkor mindenképpen ajánlott számára egy portfólió oldalt létrehozni, ahol a már elkészült projekteket be tudja mutatni.

Egy referencia oldal értékét még tovább lehet növelni az ügyfelek értékelésével. Természetesen egy vállalkozásnak mindig törekednie kell a lehető legtöbb elégedett ügyféltől értékeléseket kérni. 

Minden egy helyen

A mai webhelyek olyan felépítésűek, hogy mindent meg lehessen találni rajtuk. Ez által a vállalkozások adatai központosítottak. 

Ez kifejezetten fontos, mert az utóbbi évek trendjei alapján az embereknek egyre kevesebb türelmük és idejük van az őket érdeklő információ megtalálására. Abban az esetben pedig, ha ezen a rövid időn belül nem találják meg, amit keresnek, akkor átmennek egy konkurens oldalra. 

Összegzés

Mint ahogy a felsorolt néhány pontból is látszik, egy weboldal befektetés, mert megtérülést és hasznot hoz. 

Természetesen mivel befektetsről van szó, ezért mindig érdemes biztosra menni, hogy a megfelelő stílust és funkciókat választjuk. 

Annak ellenére, hogy rendelkezésre állnak ingyenes sablonok és lehetőségek, nem igazán érdemes saját weboldal készítéssel foglalkozni. Ennek pedig az egyszerű oka, hogy a weboldal készítés nem egy egyszerű folyamat. A tökéletes oldal elkészítéséhez, rendelkezni kell megfelelő tapasztalattal és szakmai tudással.