5+1 tévhit a weboldal készítésről

5+1 tévhit a weboldal készítésről

A weboldal készítéssel kapcsolatban számos tévhit kering,ezek tisztázása fontos, mielőtt honlapkészítésbe kezdünk, hiszen félreértésekhez vezetnek.

Az alábbi cikkben a talán leggyakoribbakat gyűjtöttem össze.

Domain név vásárlása csak a weboldal indulása előtt

Elvileg tényleg lehet spórolni azon, ha valaki csak a weboldal indulása előtt röviddel vásárolja meg a kitalált domain címet. A valóságban viszont megéri gyorsan lefoglalni azt, ha már eldöntöttük mi legyen,mivel rengetegszer előfordul, hogy valaki pont megvásárolja előttünk. 

A kész weboldal magától hozni fogja az ügyfeleket

Sajnos ez a valóságban csak kevés weboldal esetében van így. A gyakorlat azt mutatja, hogy egy oldallal folyamatosan foglalkozni kell, ha azt szeretnénk, hogy új ügyfeleket hozzon. 

A meglévő oldalt nem nézi senki sem, akkor nincs  értelme fenntartani

Kezdetnek nagyon jó ha valakinek van már weboldala. Abban az esetben viszont, ha ez az oldal valóban nem hoz új ügyfelet, akkor érdemes elgondolkodni az adott oldal felújításán és megkeresni azokat a kulcselemeket, amikkel már sikeresen át lehet alakítani az oldal látogatóit ügyfelekké. 

Már van a vállalkozásnak Facebook oldala, akkor nincs szükség külön weboldalra

Határozottan hasznos egy Facebook oldal, viszont egy weboldalt nem tud helyettesíteni. Egy weboldal funkciók szempontjából is sokkal több lehetőséget biztosít, főképp ha egy szakemberre bízzuk a megvalósítást. 

A keresőoptimalizálás csak néhány beálíltás és a Google-ben pénzért bármikor előre lehet kerülni

Valóban a keresőoptimalizálás alapja, a jól beállított weboldal. Mint például a WordPress weboldal készítés esetén a helyesen beállított SEO-ért felelős bővítmény. Sajnos azonban, ez a legtöbb esetben nem elég ahhoz, hogy a versenytársakat megelőzve az első helyre kerüljön az oldal. Hosszabb távú rendszeres keresőoptimalizálásra van szükség a kívánt eredmény eléréséhez.

Egy barát által készített oldal olcsóbb lesz

Talán ez a legnagyobb tévhit.  Az elgondolás jó, viszont egy ismerős legtöbbször nem egy szakértő. Pusztán valamennyire ért a weboldal készítéshez. Ebben az esetben pedig, az adott illető nem fog tudni olyan színvonalú oldalt készíteni, mint ha egy azzal foglalkozó cég csinálta volna. Ez pedig rövid időn belül egy weboldal felújításhoz fog vezetni vagy rosszabb esetben a weboldal megszüntetésére kerül sor. Sajnos mindkét esetben kidobott időt és pénzt jelentett ez a fajta megközelítés. 

A weboldal készítés tévhitek összegzése

A felsorolt példákból is már jól látszik, hogy számos weboldal készítéssel kapcsolatos tévhit van. Azonban fontosnak tartom, hogy a legalapvetőbb dolgokkal mindenki tisztában legyen mielőtt weboldal készítésbe fogna.