weboldal éves költségei

WordPress weboldal: ilyen éves költségei vannak

Minden WordPress weboldalnak van éves költsége. A mai cikkben a leggyakoribb weboldallal kapcsolatos éves költségeket szedtem össze.

WordPress weboldal éves költség

A WordPress weboldal éves költsége azt jelenti, hogy előfizetünk arra, hogy használjuk az adott keretrendszert, bővítményt, képeket. Általános modell, hogy ameddig fizetjük az előfizetést évente (némely esetben havi lebontásban), addig használhatjuk vagy addig férünk hozzá az egyes modul frissítéséhez. Az utóbbi pedig különösen fontos, mert ha hosszútávon csak a keretrendszert frissítjük, akkor nagyon hamar kompatibilitási problémák lehetnek. A legfontosabb éves költségek

Domain és tárhely

A legalapvetőbb éves költség a domain és a tárhely. Mind a kettő nélkülözhetetlen egy weboldal működéséhez. A domain név az a cím, amin a böngészőbe gépelve elérjük az oldal tartalmát. A tárhely az a szerver, ahonnan betöltődnek a weboldal fájljai. 

Prémium sablon és bővítmények

Kevés weboldal tulajdonos van tisztában azzal, ha a WordPress weboldalán prémium sablon és bővítmények vannak, akkor annak éves költségei lesznek. Pontosabban a fentebb említett modell alapján, csak addig érhetők el a frissítések, amíg él az előfizetés. 

Képek és grafikák

Egy WordPress weboldalon felhasznált grafikáknak és képeknek szintén lehet éves költsége, annak megfelelően, hogy honnan származnak. Érdemes a weboldal fejlesztőjének előzetesen tisztázni, hogy honnan fogja beszerezni a felhasználni kívánt képeket, grafikákat. 

Összegzés

Mindig legyünk tisztában a WordPress honlap legfontosabb éves költségeivel, hogy elkerüljük a kellemetlen meglepetéseket és jogi problémákat.