google my business statisztika, adatfeldolgozási hiba

Késnek a statisztikák a Google My Business alkalmazásban

A legtöbb vállalkozás weboldalának, előbb-utóbb szüksége lesz Google My Business felhasználóra, aminek a segítségével több emberhez érhet el a szolgáltatás, termék. Ez így van az én ügyfeleim esetében is. A Google My Business, avagy a Google cégem remek lehetőséget kínál a vállalkozásoknak, hogy tovább népszerűsítsék magukat, mondhatni ma már egy alap követelmény is, ha valaki a Google-ben szeretne előre kerülni.

mobilbarát, responsive weboldalkészítés
mobilbarát, responsive weboldalkészítés

Minden keresőoptimalizálással vagy marketinggel foglalkozó ügynökségnek vagy szakembernek feladata, hogy bizonyos időközönként ellenőrizze az ügyfél weboldalainak statisztikát. Ez velem sincsen másképp. Ezért is tűnt fel, hogy néhány oldal Google My Business profiljában elkezdtek esni a számok. Kézenfekvő megoldásnak tűnt, hogy biztosan változtattak valamit az algoritmuson a Google-nél. Szerencsére azonban néhány nappal később megváltozott a statisztika visszamenőleg, és a változott számok már rendben voltak.  

A mai napon belépve a GMB profilba, a statisztikák menüpont alatt jól láthatóan ott van egy üzenet, hogy az egyes statisztikák késve jelenhetnek meg.

Szerencsére vagy sem, ezek szerint nem csak én tapasztaltam ilyen problémát, és a Google már dolgozik is a kijavításán. Remélem minél hamarabb meglesz a hiba oka.